skip to Main Content
ABN AMRO Hypotheken Groep Met Everest

ABN AMRO Hypotheken Groep met Everest

ABN AMRO Hypotheken Groep (AAHG) stond ander half jaar geleden voor de geweldige uitdaging om het versnipperde applicatie landschap te vervangen door een uniforme front office applicatie (UFO). Middels de softwaretool aquima kunnen de verschillende merken over alle kanalen efficient en effectief worden ondersteund. Deze uitdaging is AAHG samen met Everest succesvol aangegaan. In deze presentatie geven Willem Kip en Vincent Knoop Pathuis u een gedetailleerde inzicht in het ontwikkelde platform. Hierbij zullen ze o.a. stilstaan bij de functionele architectuur van deze multi label en multi channel omgeving en de plaats van business rules- en processen hierin. Daarnaast lichten zij de gehanteerde projectaanpak toe.

Sprekers

Willem Kip – Manager ICT Development bij ABN AMRO Hypotheken Groep

Willem Kip is sinds 2004 in dienst bij ABN AMRO Hypotheken Groep. Daarvoor heeft hij vier jaar als externe ontwikkelaar meegebouwd aan diverse extranetten en internetten binnen ABN AMRO Hypotheken Groep. Per 1 september heeft is hij als manager ICT Development verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen op het gebied van ICT. Onder deze verantwoordelijk valt ook de realisatie van de nieuwe uniforme front office (UFO). Eén van de belangrijkste redenen om met dit platform te gaan werken is de keuze voor een generiek en specifiek onderdeel. Hiermee is er een optimale servicegraad te behalen naar de verschillende merken die ABN AMRO Hypotheken Groep voert. Generiek aangezien er businessrules zijn die voor alle merken gelden, specifiek aangezien elke merk zijn eigen gezicht wil hebben.

Vincent Knoop Pathuis – Functional Architect bij Everest B.V.

Vincent Knoop Pathuis is na een studie Toegepaste Wiskunde negen jaar werkzaam bij Everest. Bij AAHG is hij de functioneel architect van het realisatieteam dat de nieuwe uniforme front office (UFO) heeft neergezet. In mei 2008 is hij met een compact team begonnen om de fundering van het platform uit te denken en neer te zetten. Om snel in te kunnen springen op de wensen van AAHG is voor een agile projectaanpak gekozen (“Scrum”), waardoor al snel resultaten te zien waren en in december 2008 is de eerste applicatie live kon gaan. Nu de fundering staat, heeft Vincent zijn focus verlegd naar het opleiden en aansturen van het realisatieteam. Daardoor kon het team flink groeien en draaien er ondertussen zeven applicaties op UFO, met een achtste in ontwikkeling.

  • Datum: 2 februari 2010
  • Locatie:  Jaarbeurs congres- en vergadercentrum utrecht, beatrixgebouw, ontvangst centrale hal 3de etage.
  • Sponsor:  Wij zijn blij dat Everest de locatie en borrel van dit evenement wil steunen. Everest is leverancier van het product aquima (www.aquima.nl) dat als basis dient voor het front office platform van ABN AMRO Hypotheken Groep. Aquima is een tool waarmee in een iteratief proces wendbare applicaties gemaakt worden door te modelleren in plaats van te programmeren. 
Back To Top