skip to Main Content
Complexe Events Verwerken Met Behulp Van Business Rules

Complexe events verwerken met behulp van business rules

Er gebeurt veel rondom de luchthaven Schiphol: vliegtuigen landen, passagiers gaan langs verschillende touch-points zoals check-in en security, weersveranderingen, files rond de luchthaven, en nog veel meer! Al deze events hebben impact op elkaar en kunnen leiden tot verstoringen in de operatie. De luchthaven wordt steeds complexer en steeds moeilijker te bevatten voor de medewerkers. Daarnaast komen deze events ook steeds meer digitaal en real time beschikbaar. Er zijn dus slimme IT-oplossingen nodig om met deze complexiteit en snelheid om te gaan en de gebruikers te voorzien van nieuwe inzichten.

Eén van de slimme IT-oplossingen is een Rule Based Complex Event Processing (CEP) platform op basis van USoft URequire en URule. Dit platform stelt Schiphol in staat om de grote hoeveelheid complexe events real time aan elkaar te relateren op basis van business rules. Daarnaast worden er ook business rules toegepast om geautomatiseerd conclusies te trekken over de impact van deze events, om bijvoorbeeld concluderen dat een passagier zijn vlucht niet meer gaat halen. Op basis van deze conclusies kunnen de medewerkers weer (handmatige) acties uitvoeren om de situatie te verhelpen. Op dit platform worden nu verschillende type toepassingen gebouwd die de regie van de luchthaven helpen met het beheersen van de toenemende complexiteit.

De volgende onderwerpen zullen worden besproken:

  • Wat is rule based complex event processing en waar kun je het toepassen
  • Wat is de toegevoegde waarde voor Schiphol
  • Rol van business rules in CEP
  • Demo van CEP-toepassing voor passagiersafhandeling
  • Technische architectuur
  • Lessons learned en toekomstige ontwikkelingen

Sprekers

Arie van der Veek werkt bij de IT-afdeling van Schiphol Group als digitaal architect, waar hij de bedrijfs- en IT-architectuur ontwikkelt voor de verschillende operationele afdelingen bij Schiphol.

Hans Canisius werkt als business consultant bij USoft en helpt Schiphol Group binnen het CEP-team met de vertaling van de eisen van de klant naar CEP-oplossingen in de USoft tools.

  • Datum: 17 november 2016
  • Programma: 15:30 – start lezing 16:00 – start borrel 17:30 – einde 18:30 uur
Back To Top