skip to Main Content
Hoe Open Data Van De Overheid Als Bron Voor Uw Bedrijfsregels Kan Dienen

Hoe Open Data van de overheid als bron voor uw bedrijfsregels kan dienen

De overheid investeert in het gestructureerd beschikbaar maken van overheidsinformatie. Niet alleen voor hergebruik door u als burger of ondernemer. De overheid is zelf de grootste afnemer van haar eigen informatie.

Een pijler van de business rules approach is dat we verwijzingen aanbrengen tussen de bron en de operationele uitvoering van een regel. Maar hoe refereer je aan een bron die je zelf niet beheert? Hoe ga je om met nieuwe versies en kan je jouw regels ook weer beschikbaar stellen aan anderen?

Hayo Schreijer geeft inzicht in de ontwikkelingen rond publicatie en toepassing van wet- en regelgeving door de overheid en wat deze voor u als gebruiker van overheidsinformatie opleveren.

Onderwerpen:

  • Linked Data: samenhang in overheidsinformatie; sneller vinden, efficienter beheer en compliance check
  • De nieuwe wetten.overheid.nl: linken, vergelijken van wetten en relaties naar jurisprudentie en uitvoeringsinformatie.
  • Duurzaam en betekenisvol linken naar Nederlandse wetgeving. Ook voor business rules.
  • Publiceren van uitvoeringsinformatie als linked data.
  • Heeft u data nodig van de overheid? Doe een dataverzoek!

Dit is een informatieve sessie voor regelauteurs, product managers en vernieuwers die in de praktijk te maken hebben met wetgeving en overheidsinformatie.

Spreker

Hayo Schreijer is verantwoordelijk voor wetten.overheid.nl, Open Data en Linked Data bij KOOP, de digitale uitgever van de overheid en onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij is afgestudeerd in Kunstmatige Intelligentie met een specialisatie in het oplossen van overbepaalde planningsproblemen. Hayo werkte eerder o.a. voor Wereld Natuur Fonds, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, ICTU en diverse ministeries, banken en verzekeraars. Tegenwoordig is hij directeur van Valcus Management Consultants, een klein adviesbureau met 10 programma-managers en adviseurs. Valcus voert projecten uit waarin digital publishing, e-identity, kennismanagement en klant-interactie een belangrijk onderdeel zijn.

  • Datum: 17 maart 2016
  • Programma: Aanvang 15:30 – start lezing 16:00 – start borrel 17:30 – einde 19:00 uur
  • Locatie: Capgemini Nederland B.V., Papendorpseweg 100, 3528 BJ Utrecht
  • Sponsor: Capgemini
Back To Top