skip to Main Content
Witwasbestrijding Met Slimme Modellen

Witwasbestrijding met slimme modellen

Nep QR-codes en lekkende corona apps hebben laten zien hoe lastig het is om de werkelijkheid digitaal te vangen. Hierdoor is het ook lastig om identiteit of intentie achter een bank transactie met zekerheid vast te stellen. Waarom en door wie is een groot bedrag overgeboekt? Is het een valide transactie of is er sprake van witwassen?

Dit actuele onderwerp bespreken wij op de BRPN-bijeenkomst van oktober. Het BRPN is dan online met een interview over anti-witwasmodellen bij de Rabobank. Deze modellen worden gebruikt om de sluwe witwasser te slim af te zijn. Tegelijkertijd moeten ze ook uitlegbaar zijn.

Wij zijn vereerd dat Jan Veldsink van de Rabobank en core teacher van de Nijnenrode executive MBA bereid is onze gast te zijn. Hij weet namelijk allse over de samenwerking tussen modellen op basis van wetgeving en machine learned modellen om witwassen te detecteren. 

Silvie Spreeuwenberg heeft Jan Veldsink geïnterviewd. Hierin vertelt hij over de voortdurende strijd tussen de slimme mens en de slimme machine in het bestrijden van witwaspraktijken. Dat gaat om betrouwbare data, uitlegbaarheid en internationale samenwerking. In de nazit praat Charlotte Bouvy met Martijn Tromm en het publiek verder over het behoud van een werkbaar en betrouwbaar financieel systeem. 

Video preview – placeholder

  • Jan Veldsink is AI architect bij de Rabobank en core teacher van de Nyenrode executive MBA
  • Martijn Tromm is business rules architect bij de Rabobank, principle consultant bij Oracle en ex-bestuurslid van het BRPN

Kijk én chat mee met het BRPN op vrijdag 8 oktober 2021 van 13:00 tot 13:45 uur in de online sessie waarbij Jan Veldsink wordt geïnterviewd door Silvie Spreeuwenberg.

Schrijf je nu in! De sessie is gratis en er is een maximaal aantal plaatsen.

 

 

Back To Top