skip to Main Content
Kathy Long Over Het Onderscheid Tussen Regels En Processen

Kathy Long over het onderscheid tussen regels en processen

De guru’s op het gebied van BPM zijn het er wel over eens:

“een goed onderscheid tussen voorwaarden in de vorm van regels en de voorgeschreven procesafhandeling maakt complexiteit beheersbaar en verbetert de onderhoudbaarheid van het geheel”

In de praktijk blijkt dat deze boodschap veel uitleg behoeft. Kathy Long is één van de sprekers die dat heel goed kan en in beide vakgebieden al vele jaren  meedraait als spreker op vakcongressen.

Het onderscheid tussen regels en processen presenteert Kathy niet vanuit een theoretisch kader of als resultante van twee scholen. In plaats daarvan probeert Kathy de complexiteit van procesmodellen te beheersen en reduceren. In de presentatie zullen veelvoorkomende kwaliteitsproblemen en presentatie problemen van proces modellen worden besproken. Gelukkig doet zij dat aan de hand van een voorbeeld. Het voorbeeld gaan wij analyseren met behulp van een IGOE diagram. Uiteindelijk verliezen we onze “diamanten” ! Maar, het resultaat is de “KISS” approach to process modelling die leidt tot de gewenste scheiding tussen regels en proces voor een betere beheersbaarheid.

Wij zijn blij dat Kathy onze uitnodiging kon accepteren en wij de BRPN leden deelgenoot kunnen maken van de praktische richtlijnen uit haar methodiek. Meer informatie in de PDF download (ENG) onderaan deze pagina.

Over de spreker

Kathy Long is een regelmatige spreker op de internationale & europese BPM conferentie en het business rules forum. Zij werkt als trainer samen met Ron Ross, Roger Burtlon en Ellen Gottesdiener voor Attaining Edge in Amerika en heeft haar eigen consulting practice. Op haar website http://innovativeprocessconsulting.com/index.htm kunt u veel artikelen (whitepapers) van haar hand vinden die een goed beeld geven van de kwaliteit van haar werk.

 • Datum: 8 maart 2011
 • Programma: 15:00 – 15:45 Ontvangst
  15:45 – 16:00 Introductie 
  16:00 – 17:30 Lezing 
  17:30 – 18:30 Borrel
 • Locatie: Atos Origin
  Papendorpseweg 93
  3528 BJ Utrecht
 • Sponsor: Wij danken Atos Origin voor het beschikbaarstellen van een zaal, parkeerplaatsen en de borrel aan onze vereniging. Zij willen hiermee het belang van bedrijfsregels voor haar klanten onderstrepen.
Back To Top