skip to Main Content
Regels Voor Het Leveren Van Betrouwbare Informatie Uit Het Datawarehouse Van De Stichting BKR

Regels voor het leveren van betrouwbare informatie uit het datawarehouse van de Stichting BKR

Datum: 26 september 2019.

Gegevensverwerking is de core business van Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). BKR registreert gegevens. Dat zijn vooral gegevens over kredietovereenkomsten en zij doen dat namens en voor kredietverleners. De gegevens zijn dus een strategisch bedrijfsmiddel voor BKR. Aspecten als volledigheid, juistheid en begrijpelijkheid van deze gegevens zijn een belangrijke voorwaarde voor een betrouwbare dienstverlening. Om deze aspecten te kunnen garanderen heeft BKR regels gedefinieerd. 

Kredietregistratie Nederland - Lezing BKR op bijeenkomst BRPN

De introductie van een methodische werkwijze, een regelaanpak, heeft BKR geholpen om business intelligence vraagstukken in een datawarehouse beter op te lossen. Vanuit de business intelligence omgeving worden interne en externe rapportages verstrekt. Het voorkomen van ambiguïteit in de betekenis van de gegevens was een uitdaging. BKR zal u vertellen hoe de introductie van een regelaanpak heeft geholpen om ambiguïteit te verminderen.

Spreker Richard de Wit, informatiearchitect bij Stichting BKR

Richard de Wit is informatiearchitect binnen de CIO Office van Stichting BKR. Hij is samen met de solution en infra architect verantwoordelijk voor het faciliteren van ontwikkelingen binnen BKR. Richard heeft jarenlange ervaring in de IT met een achtergrond in de technische computerkunde (bachelor) en informatie- en kennistechnologie (master).

Wanneer, waar & sponsor

  • Datum: 26 september 2019
  • Programma: ontvangst 15:30 – start lezing 16:00 – borrel 17:30
  • Locatie: Van der Valk Hotel Tiel
  • Sponsor: BKR
Back To Top