skip to Main Content
SOA, Business Rules En De Beloofde Flexibiliteit In De Praktijk

SOA, business rules en de beloofde flexibiliteit in de praktijk

klmlogo_tcm541-187356.gif

Aan de hand van een praktijkcase zal geïllustreerd worden hoe (schijnbaar) eenvoudige beslissingen de SOA belofte betreffende flexibiliteit serieus kunnen beïnvloeden. De plek van de business rules in de architectuur en de (implementatie)keuzes die daar aan vast kleven blijken cruciaal en bepalend voor de uiteindelijke flexibiliteit. Uit het verkregen inzicht zal een generiek toepasbaar ontwerpprincipe voorgesteld worden.
De business rules zelf zijn op basis van de SBVR standaard beschreven. De eerste resultaten zijn veelbelovend. De ruleset kwam vrij eenvoudig en compact boven water in een interactieve sessie met experts. Moet nog wel verbeterd worden maar er staat nu al scherper op 1 A4 waar anders iets van 30 pagina’s abacadabra voor nodig was.
Deze lezing is al eens gegeven op het LAC.

Spreker

Rob Mocking is Enterprise Architect bij KLM en in dit project verantwoordelijk voor de architectuur waarmee de toegang tot SkyTeam lounges gemakkelijk en flexibel gerealiseerd kan worden. Rob heeft ervaring met de DEMO methode en is van daaruit ook geïnteresseerd geraakt in de business rules aanpak.

  • Datum: 16 februari 2012
  • Locatie: Oracle
    Hertogswetering 163 – 167
    3543 AS Utrecht
  • Sponsor: Oracle heeft de zaal ter beschikking gesteld.
Back To Top